Finished: 08 AM Thu 04 Oct 18 UTC
Private Papsnak_01
3 days /phase
Pot: 350 D - Spring, 1908, Finished
Classic, Draw-Size Scoring, Hidden draw votes
1 excused missed turn
Game drawn

< Return

Chat archive

1
...
Country:


01 Aug 18 UTC Spring, 1901: velkommen til alle sammen! :) interfacen skulle være ok brugervenlig (hvis de ikke har ændret for meget de sidste par år), de vigtigste ting er:

- Save VS Ready: save gemmer dine ordrer, og vises med et gråt flueben ud for dine modspillere. Ready gør fluebenet grønt, og hvis ALLE har trykket Ready inden tiden er gået, går man automatisk videre til næste fase. Så længe fasen stadig er igang, kan du sagtens ændre dine ordrer selvom du har trykket Ready.
- Votes: Draw er skjult, så man kan ikke se hvem der evt. har stemt. Pause bruges, hvis ALLE stemmer, hvis der fx er en der skal på ferie en uges tid eller noget. Unpause skal også stemmes af alle, før spillet tages op igen.
- pilene under kortet, gør at man kan gå step-by-step igennem alle faserne i spillet indtil videre. knappen mellem pilene åbner et større kort, hvor alle ordrer er på, da det fx ikke er alle brudte supports der vises på det lille kort. Knappen helt til højre for dem, viser dig alle ordrer for en fase i tekst-form.
- ordrer: husk at udfylde alle drop-downs, det gælder primært når der skal defineres kyster, hvilke farvande der bruges til en convoy, eller hvis du har muligheden for at en armé kan bevæge sig både via land eller via convoy.
- yderligere tekniske spørgsmål tænker jeg kan stilles her i fælleschatten, hvis de ikke kompromiterer ens plan, ellers må man prøve sig frem, eller spørge en allieret i privat chat.

Derudover - held og lykke, og lad det største røvhul vinde! :)
01 Aug 18 UTC Spring, 1901: Hvad er "Notes"-fanen til?
01 Aug 18 UTC Spring, 1901: der kan du skrive "beskeder" som kun du selv kan se, hvis du har nogle tanker du gerne vil holde styr på, uden at dele med hverken alle i "global" eller en bestemt i de øvrige faner.
01 Aug 18 UTC Spring, 1901: Aight. Tak.
01 Aug 18 UTC Spring, 1901: Håber jeg ikke ødelægger noget med mit spørgsmål, men...
Skal jeg tolke alle jeres flueben som at I har lagt jeres ordrer ind, inden jeg har nået at svare på de enkelte henvendelser jeg har fået?
Det er forhåbentlig ikke et krav at kunne svare på henvendelser inden for få minutter i løbet af dagen?
Det er jo svære taktiske overvejelser man bliver stillet overfor... :-)
01 Aug 18 UTC Spring, 1901: Flueben er en “midlertidig” gemt ordre - den kan ændres mange gange undervejs, både de grå og grønne flueben! Ved grøn, risikerer man dog at fasen slutter inden tiden er løbet ud, hvilket sker hvis alle melder grønt. Så længe mindst én dr grå/rød, så bruges al tiden.
01 Aug 18 UTC Spring, 1901: Fordelen ved at gemme en midlertidig ordre “med det samme” er jo også at du evt skjuler hvornår dit endelige valg om ordrer bliver truffet.
01 Aug 18 UTC Spring, 1901: Modtaget.
Skynder mig at lægge en midlertidig ordre som jer andre.... :-)
01 Aug 18 UTC Spring, 1901: Eller at man kan have "just in case"-ordrer, så der ikke bliver en NMR-situation, i fald man bliver forhindret i at logge ind lige inden deadline.
01 Aug 18 UTC Spring, 1901: Nooo...Italien! Nåh ja, jeg er i det mindste ikke Anders med Østrig/Ungarn :-)
02 Aug 18 UTC Spring, 1901: Kan der skrives under adjustment?
02 Aug 18 UTC Spring, 1901: Hvis du spørger om du kan lave diplomati mens rykkene foretages så ja. Der lukkes aldrig for kommunikationen. Selve rykkene foretages jo lynhurtigt af systemet baseret på alle vores input. Når deadline nåes refresher du bare skærmen og så skulle det hele være på plads.

Enkelte gange har jeg oplevet fejl/opdateringer på serveren/sitet, som krævede, at der blev lukket for ryk og kommunikation, men så forlænger administratorerne også faserne så det forsømte kan indhentes. Kun en enkelt gang tror jeg, at jeg har oplevet et tilbagerul grundet fejl på serverne...
02 Aug 18 UTC Spring, 1901: Ja, jeg tænker fasen, hvor enheder skal trækkes tilbage/opløses - det kunne være, der ingen kommunikation kunne sendes, mens den frist tikkede ned.

Samme mulighed med Winter, hvor man måske ikke kunne kommunikere, mens der blev valgt enheder. Det har jeg oplevet i nogle spil andre steder.
02 Aug 18 UTC Spring, 1901: Jeg mener der er åben kommunikation, men det er et stykke tid siden jeg spillede på sitet sidst :-)
02 Aug 18 UTC Spring, 1901: Det falder vel egentlig også i hak med brætspillet, hvor man i princippet godt kan sidde og tale om det henover bordet (afhængig af hvor strikse, de andre med-/modspillere er).
02 Aug 18 UTC Spring, 1901: Yup, det er helt fint. Ville blot være sikker på forhånd - for ellers skulle den slags jo afklares i god tid :-)
02 Aug 18 UTC Spring, 1901: Der er en indstilling for kommunikation, vi spiller med “full” dvs vi også kan skrive under retreats og builds, selvom det ikke er de originale regler, så er det standard for online spil :)
02 Aug 18 UTC Spring, 1901: Er placeringsfasen også en tre-dagsbegivenhed?
02 Aug 18 UTC Spring, 1901: Er placeringsfasen også en tre-dagsbegivenhed?
02 Aug 18 UTC Spring, 1901: Det tror jeg - men man kan bare trykke Ready istedet for kun Save, så går den videre til næste fase uden at bruge alle 3 dage. Og for retreats er der jo typisk kun nogle få nationer der skal afgive ordrer.

1
...