Finished: 02 AM Thu 30 Jul 15 UTC
Private Wanha Manner Tulessa
2 days /phase
Pot: 200 D - Spring, 2008, Finished
Modern Diplomacy II, Draw-Size Scoring
1 excused missed turn
Game drawn
17 Jun 15 UTC Autumn, 2001: Naiivit euroopan kansat luulivat voivansa luottaa Venäjään... Yhteinen rintama olisi ollut ja on edelleen ainoa toivo! Eli nyt vaa pattitilanne itään niin saadaan tasuri pöytään. Toinen vaihtoehto on se, että Feldered kiskaisee helpon potin kun saa tarvittavat keskukset raavittua kasaan muiden kinastellessa keskenään.
25 Jun 15 UTC Spring, 2003: Marokko-Espanja, saavutettuuan luonnolisen 6 keskuksen koon, on kyllästynyt hyödyttömiin valloitus sotiin. Tästä lähtien Marokko-Espanja aikoo osallistua vain rauhaa vahvistaviin tekoihin, ellei mahdollinen hyökkäys muuhun pakota. Marokko-Espanja toivoo Euroopan suurvaltojen seuraavan vaatimattoman pienvaltion esimerkkiä ja solmimaan rauhan keskenään.
07 Jul 15 UTC Autumn, 2004: Shalom! Berliinin puolalaisghetto vetoaa kaikkien maiden päättäjiin tämän mielettömyyden päättämiseksi ja tasapelin saattamiseksi voimaan. Voitaisiin sitten siirtää tämä sota meren taakke Uudelle Mantereelle ja selvitellä siellä välimme uudemman kerran.

Asemasodaksi tämäkin jämähti ja Venäjän kärsimätön kasvutahti ajoi lännen keskinäiseen liittoon. Berliinin little Warasaw vetoaa erityisesti Egyptin presidentti-sulttaani-prinssiin, jotta tämä ymmärtäisi Venäjän kanssa liittoutumisen kannattamattomaksi Tsaarin petollisen ja ahneen luonteen vuoksi.

Tsaariin puolestaan Berliinin munkit vetoavat, jotta tämä suostuisi rauhan tielle ja ymmärtäisi että Venäjä ei pysty parissa vuodessa kahmimaan täyteen tarvittavaa keskusmäärää ilman, että ajautuisi sotaan kaikkia muita vastaan.

Puolalainen Berliini tahtoo myös kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan tämän suurenmoisen kaupungin olemassaolon turvaamisesta ja suuresta uskollisuudesta antamiaan lupauksia kohtaan.
07 Jul 15 UTC Autumn, 2004: Vastahan tämä peli alkoi nyt kun Espanja käänsi takkinsa
08 Jul 15 UTC Autumn, 2004: Tässä vaiheessa voisi jo tunnustaa tosiasioita: ainoa tulevaisuudessa potentiaalisesti liikkuva rintamalinja on Egyptin ja Venäjän välillä, eikä sielläkään ole odotettavissa ihmeempiä muutoksia pelin lopputulokseen. Aloittaisin mieluummin uutta peliä kuin hiulaisin tätä enää pitemmälle.
08 Jul 15 UTC Autumn, 2004: Vaikka Espanja ja Britit käänsivät molemmat takkinsa ja lopettivat pelaamisen, olemme Egyptin kanssa päässeet etenemään koko ajan aina tämän vuoden loppuun saakka. Toki tilanne on nyt aika lailla tyssääntynyt, mutta mielestäni olisi suotavaa katsoa ainakin vuoden verran jatkuuko tuo liike. Sillä jos jatkuu, tämä peli voi aueta uudestaan ja ihmiset alkavat oikeasti taas pelaamaan. Jos tuo liike nyt täysin pysähtyy eikä ihmisiä kiinnosta pelata, olen valmis lähtemään neuvottelemaan tasapeliä.
08 Jul 15 UTC Autumn, 2004: Jos tästä 1-2 pelaajaa pudotetaan pois, niin tasapelistä voisi keskustella
08 Jul 15 UTC Autumn, 2004: Ei huono idea. Voidaan aloittaa vaikka Egyptistä :P
09 Jul 15 UTC Autumn, 2004: luulisi helpompiakin kohteita löytyvän :)
13 Jul 15 UTC Autumn, 2005: Jaahas, Egyptin tilanne alkaa olla hiillostava, mutta samalla myös Italian puolustuslinja on puhkaistu ja Britti puukottaa selkään. Peli ei ole vielä pelattu.
14 Jul 15 UTC Autumn, 2005: Sinne se kahdeksas puukko lähti.
14 Jul 15 UTC Spring, 2006: No näköjään aloitettiin sittenkin Egyptistä :D
15 Jul 15 UTC Spring, 2006: Hups :D enpä silti kanna vastuuta.
15 Jul 15 UTC Spring, 2006: Quod scipsi, scripsi.

Venäjä voitti pelin Egyptin naiiviuden avulla. Enpä itsekään kovin hyvin palannut, kun yritin luottaa Venäjään. Ihmettelen vain tuota Egyptin sinisilmäisyyttä Felderedin puukotusten jälkeen. Toisaalta mielenkiintoisia jatkopelejä tulossa, kun Feldered osoitti häikäilemättömän taktiikkansa liittojen suhteen.
15 Jul 15 UTC Spring, 2006: Yksilöinähän tätä pohjimmiltaan pelataan, liitot ovat loppujen lopuksi vain keino päästä milloin mihinkin tavoitteisiin. Siihen nähden ihan johdonmukaista peliä Venäjän suunnalta: heti kun voitto mahdollistui (Itävallan jälkeen, rutto heittiön vieköön) niin puukko viuhahti naapurin lapaan. Muut historialliset puukotukset ovat toki asia erikseen. Ja aivan totta, ihmetellä täytyy tuota Egyptin rajavartiointia ja haluttomuutta tasapeliin.
15 Jul 15 UTC Spring, 2006: Kaikki puolustus menee Espanjan pysäyttämiseen, niin takaovi jäi auki :(
15 Jul 15 UTC Spring, 2006: Oi ja voi, siihen voittoon tarvittiinkin yksi keskus vähemmän kuin muistin...

Hyvin pelattu, Feldered! : )
15 Jul 15 UTC Spring, 2006: Kiitokset! Nyt vielä pitää keräillä nuo Egyptin suojaamattomat keskukset. Toivottaavasti, ette saa vietyä minulta yhtään keskusta.

Ei kanneta kenenkään kanssa kaunaa. Kokeilin, miten onnistuu peli todella aggressiivisella taktiikalla ja hyvin se näytti onnistuvan. Tuskinpa vaan onnistuu toistamiseen, joten täytynee suunnitella taas uusi strategia ensi peliin.
15 Jul 15 UTC Spring, 2006: Myös Marokko-Espanja onnittelee suurta ja mahtavaa valloittajaa. Aggressiivinen taktiikka on kannattanut, eikä sitä välttämättä edes kannata vaihtaa. Egyptin tilannehan ei ollut yllätys. Espanja on varoittanut Egyptiä Venäjän puukotuksesta jo kahdeksan pelivuoden ajan aina vuodesta 1998 lähtien. Tällä kertaa Venäjän strateginen silmä sekä hajota ja hallitse taktiikka vetivät kuitenkin pisimmän korren.
15 Jul 15 UTC Spring, 2006: Niin kyllähän se taisi olla kaikille selvää, mitä tapahtuu, jos ja kun etenemistä tapahtuu riittävästi. Varsinkin kun olen tainnut tuon kaikille jäljellä oleville jossain vaiheessa peliä kertoa. Kaikki saa puukosta paitsi yksi. Ranska tosin onnistui välttämään minun puukon tuhoutumalla.
16 Jul 15 UTC Spring, 2006: Painelkaas ny vuorot menemään nopeasti, kun peli on jo selvä, niin turha sitä pitkitellä :P
16 Jul 15 UTC Spring, 2006: Lähden huomenna Utsjoki Kevolle vaeltamaan viikoksi, joten en tiedä, miten siellä on nettiyhteyttä ja miten puhelimen akku kestää. Toivottavasti pelin viime metrit eivät kosahda yhteysongelmiini.
16 Jul 15 UTC Spring, 2006: Kannattaa äänestää pausea ennen kuin lähdet, voidaan sitten tarvittaessa pysäyttää peli. Sitä ennen voitais yrittää käyttää egyptin ehdotuksen mukaan redyä aktiivisemmin.
20 Jul 15 UTC Spring, 2007: Oletteko huomanneet että kaikki kolme ääntä voi antaa yhtä aikaa?
Mutta tärkeämpänä huomiona meidän täytynee äänestää kaikkien pausea jotta pelin tulos ei muutu huonoon netti yhteyteen.
21 Jul 15 UTC Spring, 2007: Pahus, ei taida Puola enää ehtiä
21 Jul 15 UTC Spring, 2007: Kunhan kuumottelen :D
21 Jul 15 UTC Spring, 2007: Muista, että Venäjälle tulee jättää aikaa siirtää Pelin jatkuttua.
21 Jul 15 UTC Spring, 2007: Unpause äänet kannattaa laittaa jo valmiikski niin saadaan peli sitten nopeammin päätökseen Venäjän palattua.
21 Jul 15 UTC Spring, 2007: Tehdään näin. Täällä netti on todella heikko.
25 Jul 15 UTC Autumn, 2007: Venäjä kärsi tappioita :O
26 Jul 15 UTC Autumn, 2007: Miten se on edes mahollista, jättikö siirrot tekemättä ?
26 Jul 15 UTC Autumn, 2007: Ei ilmeisesti. Oli vain ahne ja Britannia oli viekas.
26 Jul 15 UTC Autumn, 2007: En miettinyt siirtoja ihan loppuun saakka
26 Jul 15 UTC Autumn, 2007: Ei se ahneudesta ollut kiinni.
26 Jul 15 UTC Autumn, 2007: Joo, eiköhän ne soolovoittohaaveet ollu siinä tän pelin osalta. Rehellinen tasuri ja uutta peliä tulille, miten ois?
27 Jul 15 UTC Niin ei tässä ole tsäänssejä kuin yhden tai kahden keskuksen palautukseen, joten pelataan tasuri.
27 Jul 15 UTC Se meni tiukaksi ja pääsipähän tällainen yhden keskuksen lilliputtikin osingoille :D

Tämä oli kyllä mielenkiintoinen matsi enkä uskonut enää moneen viikkoon selviäväni loppuun asti :P Kiitokset siis Grandghasterille sanansa pitämisestä. Puola-Saksa kokee suurta iloa Venäjän totaalisen voiton estämisestä ja kokee myös ylpeyttä Venäjän hidastamisesta siten, että läntiset liittolaiset saivat linjansa kuntoon. Italialle ja Espanjalle myös hatunnosto hankalista tilanteista selviämisestä. Hauskaa oli myös Italian parin vuoden takaisen Egypti-profetian toteutuminen :D

Mielenkiintoista nähdä, miten Feldered saa liittolaisia seuraavissa peleissä, sillä vaikka jokainen peli onkin uusi "skenaario", vaikuttaa alitajunnassa varmasti kokemukset aikaisemmista. Mielestäni tasapeli ei ole mikään huono vaihtoehto tässä winner-takes-all muodossa, mutta toisaalta "points by SC" olisi saanut varmasti aikaan erilaisen, 2-3 vahvan valtion lopputuloksen
27 Jul 15 UTC Kuka avaa seuraavan?
27 Jul 15 UTC Jos kaikki pelaajat on about ampumakunnossa niin sanoisin että tästä pankkikriisivuodesta 2008 ois hyvin luontevaa jatkaa romahtaneeseen Amerikkaan. Siitä varianttimapista oli joskus aikasemminkin puhetta ja mua kiinnostais kokeilla sitäkin. Vai haluaako ihmiset mieluummin kokeilla vielä yhen erän tällä mapilla?
27 Jul 15 UTC Katotaan nyt millä porukalla päästään pelaamaan. Jos saadaan 10 kasaan niin voisihan sitä Lehman Brothersin raunioille mennä piehtaroimaan.
28 Jul 15 UTC Ameriikkaa voisi toki kokeilla jos saadaan 10 pelaajaa kasaan; en ainakaan joutuisi pelaamaan espanjaa kolmea kertaa peräkkäin :)
29 Jul 15 UTC Saisitkuitenkin jonkun Kuuban tai Mexicon :D
29 Jul 15 UTC Ainakin ois uusi valtio ja sitten Kuuba tai Mexico valtaisi korruption heikentämän Amerikan.
10 Aug 15 UTC Käytyjen keskustelujen pohjalta vaikuttaisi siltä, että emme saa kokoon ainakaan helposti uutta kymmenen pelaajan peliä. Realistisemmalta näyttäisi perinteinen seitsemän peli tai jopa viiden ancient mediterraean. Kysyisinkin, että kuinka moni olisi valmis lähtemään uuteen peliin ja kuinka moni vetäytyy tauolle, kun uutta peliä alotetaan? Itse olen valmis lähtemään koska tahansa mihin tahansa karttaan.
10 Aug 15 UTC Itse voisin aloittaa uuden pelin jollain kartalla ensi viikon keskiviikkon jälkeen. Mieluiten pelaisin kyl Amerikassa, mut jos porukkaa ei saada kasaan niin ancient med tai jopa peruspeli käyvät. Jälkimmäisessä kahdessa tapauksessa voin kyllä jäädä myös pois peleistä joksikin aikaa.
10 Aug 15 UTC Komppaan edellistä kommenttia muuten paitsi pois jäännin osalta.
11 Aug 15 UTC Kaikki käy
11 Aug 15 UTC Samat sanat Burgerin kanssa.
19 Aug 15 UTC Keskiviikko mennyt. Kukas avaa ja mitä avaa?
20 Aug 15 UTC http://webdiplomacy.net/board.php?gameID=166335

Pelimuoto: Classic, siirrot kahden päivän välein, points-per-supply-center
Salasana: eitasuriakiitos

Start Backward Open large map Forward End

Russia
Feldered (109 D)
Drawn. Bet: 20 D, won: 40 D
30 supply-centers, 30 units
Britain
grandaghaster (121 D)
Drawn. Bet: 20 D, won: 40 D
17 supply-centers, 17 units
Spain
Chintoka (211 D)
Drawn. Bet: 20 D, won: 40 D
8 supply-centers, 8 units
Italy
Drawn. Bet: 20 D, won: 40 D
8 supply-centers, 8 units
Poland
Lalli (109 D)
Drawn. Bet: 20 D, won: 40 D
1 supply-centers, 1 units
France
Mama (317 D)
Defeated. Bet: 20 D
Egypt
Spirea (146 D)
Defeated. Bet: 20 D
Germany
ZnO (100 D)
Defeated. Bet: 20 D
Turkey
Winsentti (100 D)
Defeated. Bet: 20 D
Ukraine
nooblet (100 D)
Defeated. Bet: 20 D
Archive: Orders - Maps - Messages